vrijdag 3 april 2009

Aardpeer met prei en notenbotersaus


Aardpeer is een knolgewas met een zachte, zoete smaak. Ze is familie van de zonnebloem. In Frankrijk noemt men de knollen ‘topinambour’, in Engeland ‘Jerusalem artichoc’. Het aroma doet een beetje aan artisjok denken. De smaak van aardpeer is tamelijk bijzonder en kan een etentje aardig opfleuren.

Aardpeer met prei en notenbotersaus ingrediënten

300 gr aardpeer
1 grote prei
wat olijfolie
1 el hazelnoten

Bereiden
Schrob de aardperen schoon en snij ze in plakjes.
Snij de gewassen prei in ringen.
Stoom of kook beide groenten in 10 tot 15 min. gaar en giet af.
Hak de noten grof, verhit de olie en voeg de noten erbij. Laat 1 min. fruiten
Breng op smaak met (kruiden-)zout en schenk over de groenten.

Geen opmerkingen: