woensdag 14 januari 2009

Quornfilet met wildsmaak

Een lekker recept voor de wintergroenten liefhebbers
Quornfilet met wildsmaak
Ingrediënten
  • 1 pak Quornfilets (400 gr)
  • 1 grote wortel
  • ca 250 gr koolraap
  • een halve prei
  • 200 gr kantarellen of andere paddestoelen
  • 2,5 dl slagroom
  • 1 tl ketjap
  • 1 eetlepel gelei (of dikke jam, bv zwarte bessen)
  • zout en peper
Voor de marinade:
  • 2 dl rode wijn
  • 8 grofgemalen jeneverbessen
  • 1,5 tl tijm (gedroogd)
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper
Bereiden
De marinade maken en de Quorn ruim een uurtje laten staan, hoeft niet eerst te ontdooien. Quorn uit de marinade halen, marinade bewaren. Quornfilets apart in de koekenpan bruinen.
Wortel en koolraap schillen en in kleine staafjes snijden. Deze bruinen in de braadpan in margarine, samen met de paddestoelen die in stukjes gesneden zijn. Overgebleven marinade en slagroom toevoegen, evenals de prei die in kleine stukjes is gesneden.
Ketjap, gelei toevoegen en het geheel 5-10 min laten sudderen. Eventueel zout en peper toevoegen.

Oven 200 graden. Filets in een ovenschaal, saus er over en 20 minuten in de oven.

Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en geraspte komkommer (met suiker/azijn).

Geen opmerkingen: