maandag 26 januari 2009

Quiche met spruitjes en spek

Het is nog steeds winter .Ik heb hier een quiche met wintergroente

Quiche met spruitjes en spek
Ingrediënten

  • Kant-en-klaar quichedeeg of bladerdeeg voor hartige taat
  • 250g, spruitjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 50 g gerookt spek, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eieren
  • 3 dl room
  • 50 g gemalen kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Versgemalen nootmuskaat
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng water met zout aan de kook. Kook de spruitjes 7 tot 8 minuten. Laat ze uitlekken in een zeef. Verhit olijfolie in een pan. Bak daarin de ui glazig aan. Voeg er het spek aan toe en bak het 2 tot 3 minuten onder voortdurend roeren. Doe er de knoflook en de spruitjes bij. Bak ze 3 tot 4 minuten onder voortdurend roeren.
Bekleed een taartvorm met het deeg. Stort het groentemengsel in een zeef en laat goed uitlekken. Klop de eieren en mix ze met de room. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Giet dat mengsel over de groenten. Bak ongeveer 50 minuten. Serveer goed warm.

Geen opmerkingen: