dinsdag 8 juli 2008

Wokschotel met 7 groenten met couscous

Het is toch geen zomer de laatste dagen. Het is wel goed voor de tuin ..Daarom een mediterraan gerecht.

Wokschotel met 7 groenten met couscous

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 broccoli
  • 300 g erwtjes
  • 250 g maïs (in blik)
  • 1 paprika (rood)
  • 1 paprika (groen)
  • 1 courgette
  • 4 wortelen
  • 2 dl groentebouillon
  • 250 g couscous
  • 10 el olie
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
Bereiden
Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Leg ze een half uur in gezouten water en laat daarna zorgvuldig uitlekken. Indien u geen romanesco-kool kan vinden, neem dan een halve bloemkool en een stronkje broccoli ter vervanging.
Pel de uien en de knoflook en snipper fijn. Maak de wortelen, de paprika en de courgette schoon en snijd in stukjes. Snijd de chorizo en de ham in blokjes.
Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit ondertussen de wok en voeg de olie toe. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de stukjes kool toe samen met de wortelen, de courgette en de paprika. Roerbak de groenten en blus met de bouillon. Breng verder op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de maïs en de erwtjes toe (deze laatste hoeven niet eerst ontdooid te worden).Laat de couscous en meng door het groentemengsel.

Geen opmerkingen: