vrijdag 18 juli 2008

Roberts sajoer

Eindelijk weer eens tijd om iets lekkers te maken .Van de week heb ik bij zon hamburgerketen gegeten .Wat is dat vies .Ik had een texas whopper met een salade erbij en weg te spoelen en flesje bronwater . Ik ben altijd gewend om te gaan zitten en dan komt wel iemand bij je . Nee hier moet je in een rij gaan staan .Of bij een gaarkeuken staat. Toen ik vroeg of die bediende het kwam brengen keek hij me aan of ik gek was . Nou de salade bestond uit droge sla met mais en nog iets dat op een tomaat leek .Wat er tussen de broodjes zat was een mengsel van vlees,tomaat,ei en wat sausen,de broodjes waren gort droog. Nee, dit was een keer en nooit meer .Ik heb een dag een abonnement gehad op de wc .Me maag kan daar niet tegen .Zelfs als ik aan denk gaat me maag borrelen

Mijn gerecht is een variatie op Sajoer Lodeh,

Roberts sajoer
Ingrediënten
  • 100 gr sperziebonen
  • 1 zak oosterse groentenroerbakmix grof gesneden
  • half blok tafou
  • 1 boemboe sajoer lodeh
  • 200 cl water
  • 2 el olie

Bereiden .
Maak de sperziebonen schoon .En halveer ze .Snij het halve blok in de lengte in tweeën. .Snij er nu vierkantjes van .
Verhit de olie in een wok en doe de sperziebonen en de tafou erbij. Roerbak dit een minuut .Doe de roerbakgroente erbij .En wok die op een hoog vuur .Draai het vuur naar matig en doe dan de boemboe erbij .Roer die goed door de het groentemengsel Giet het water erbij en laat het drie minuten koken .
Doe alles in een kom en serveer het met rijst en kroepoek

1 opmerking:

Anoniem zei

He een tijdje niks gelezen.
Dat ziet er ieder geval beter uit dan die "maaltijd" wat je gegeten hebt:) ik moet er niet aan denken.
Gr Gipskruit