zondag 20 juli 2008

Tofoe in oestersaus

Na dat ik de heerlijke sajoer had gemaakt had ik nog wat rijst en het halve blok tofoe over .
Tofoe is niet zo lang te bewaren in de ijskast. Dus ik moest daar wat op verzinnen .Dit is het resultaat .

Tofoe in oestersaus
Ingrediënten


  • ½ blok tofoe
  • 4 el oestersaus
  • 3 teentjes knoflook geperst of 1 el knoflookpoeder
  • 1 el olie
Bereiden
Snij de tofoe in de lengte in pakken van ca. 1 cm Doe de oestersaus en de knoflook ineen grote kom .Roer alles goed door elkaar .Leg de tofoe in de kom. Laat het ongeveer een kwartier marineren .Draai ze dan om en nog een kwartier
Verhit de olie in een koekenpan en draai het vuur naar matig. Leg dan dan de tofoe plakken erin . Bak ze zo dat er net geen korstje opzit..Draai nu het vuur naar laaf en doe de saus die over is erbij.Laat dit ongeveer 5 minuten sudderen
verdeel de rijst over een bord en leg de plakken erop.

Geen opmerkingen: