Gevulde forel met champignons
Ingrediënten
Ingrediënten
- 100 gr champignons
- 4 sjalotjes
- 1 ui
- 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
- 4 forellen
- 250 gr boter (bakboter)
- 50 gr paneermeel
- 1 ei
- peper
- zout
- 30 gr bloem (tarwebloem)
- 2 eetlepels cognac
- 2.5 dl room
Bereiden
De gesnipperde ui en sjalotten goudbruin in een beetje boter fruiten en er vervolgens de fijngehakte champignons en peterselie bijvoegen. Gedurende 5 minuten laten doorstoven en er dan paneermeel, ei en 1/5 van de room doormengen om de vulling steviger te maken. Kruiden met peper en zout.De forellen met de farce vullen en ze dichtnaaien of -steken. Bestrooien met wat bloem en in 10 minuten gaarbakken in de rest van de boter. Ze uit de pan nemen en ze warm houden. De jus van de vis met cognac blussen en de room erbij gieten. Laten indikken op hoog vuur en op smaak brengen indien nodig. Serveren met de vis en aardappelkroketten.
Tips:
De forellen een uur voor de bereiding in ijswater leggen opdat het vlees steviger zou zijn.
In plaats van champignons kunnen ook shii-take of oesterzwammen gebruikt worden voor de vulling.
1 opmerking:
Lijkt me heerlijk.
Ben een tijdje niet op je blog wezen kijken maar had het een beetje druk met "verbouwen"
Gelukkig heb ik weer wat meer tijd om te kijken/lezen
Een reactie posten