Kaas tijmrisotto
Ingrediënten
Ingrediënten
- 300 g risottorijst (zak a 500 g)
- 700 gr verse tuinbonen
- verse tijm (a 15 g)
- 1 zakje geraspte kaas, Slankie 25+ licht pittig (100 g)
Risottorijst koken
Verhit een klontje boter in een pan en fruit hierin een uitje .Roer de risottorijst er even door tot de korrels glazig zijn .Maak in tussen een groentebouillon in andere pan warm. Richtlijn 300 ml voor elke 100gr rijst. Doe een scheutje bouillon bij de rijst en door af en toe roeren aan de kook Voeg de overige bouillon toe in gedeeltes .De bouillon moet geheel opgenomen zijn door de rijst.Tuinbonen
Dop de verse tuinbonen. Was ze even en zet ze op met een bodempje water en bonenkruidKook ze beetgaar in ca 15 minuten .Laat ze uitlekken
Laatste 5 minuten tuinboontjes meekoken met de risotto.. Intussen Tijmblaadjes van takjes halen. Tijm en naar smaak zout en peper aan risottorijst toevoegen. Goed mengen en met deksel op pan 5 minuten laten staan. Kaas door risotto scheppen. Over 4 diepe borden verdelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten