donderdag 13 maart 2008

Italiaanse kruiden groentesoep.

Wat een weer geweld de afgelopen dagen.Bij dit weer hoort een stevige soep.Maar omdat het bijna lente is moet het maar een Mediterraanse soep worden. Omdat ik het gelukkig bezit van een oliestelletje. Dan kun je een lekker bouillon trekken van de kruiden en het is milieuvriendelijk koken (knipoog)

Italiaanse kruiden groentesoep.

Ingrediënten
Voor de bouillon.
  • 1,5 l water
  • 1 tablet groenten bouillon
  • 2 tl oregano
  • 2 tl basilicum
  • 1 takje tijm
  • 2 tl bieslook
  • 1 teentje knoflook

De groenten
  • 1 courgette
  • 200 gr broccoli
  • 1 prei
  • 4 worteltjes
  • 1 paprika rood

Bereiden
De Bouillon
Vul een soeppan met water. Doe alle kruiden, de geperste knoflook en het tablet groentebouillon erin . Laat het een paar uur trekken.Als je een oliesteltje heeft dan minmaal 3 uur.Stel het zo af dat het net niet aan de kook raakt.De groenten
Snij de courgette in dunne plakjes.Worden de plakje te groot halveer ze dan.Maak de worteltjes schoon en snij ze ook in dunne plakjes.Doe dit ook met prei.Maak de paprika schoon en snij die kleine reepjes.

Doe de groente in de bouillon en laat het nog 10 minuten door warmen.Niet laten koken.De groenten moeten beetgaar zijn.

Geef er een ciabatta erbij

Geen opmerkingen: