donderdag 28 februari 2008

Gegrilde forel met een naturel salade.

Ik kom om in het werk Gisteren een verplicht bezoek aan het volkskundemuseum in Leiden.De tentoonstelling ging over de gevolgen van als het ijs smelt.Onder weg naar huis kreeg ik trek in vis.Maar dan ook niks erbij. 2 ons groente is bij mij verplicht.Dus ook maar een ijsbergsla op gehaald Dit gerecht is voor 1 persoon
Gegrilde forel met een naturel salade. Ingrediënten
  • 1 mooie verse forel
  • ¼ Ijsbergsla
  • 1 el cocktailsaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 blaadjes basilicum

Bereiden
De forel.
Vet de bodem van een ovenschaal in.Besprenkel de forel met citroensap. Wrijf forel in met zout en peper.Vul de buik met basilicumblaadjes en 1 teentje gesnipperde knoflook.
Leg hem onder gril en gril 5 minuten aan elke kant

De salade
Snij de ijsbergsla in reepjes.Vul hier een kom mee.Pers een teentje knoflook hierboven uit.Doe de el cocktailsaus erover en hussel het goed door elkaar

Geen opmerkingen: