woensdag 2 januari 2008

Pangasius met roergebakken groenten en paddenstoelen

Tweemaal per week vis; een lekker gezond voornemen!
De Gezondheidsraad adviseert ons tweemaal per week een portie vis te eten, waarvan tenminste eenmaal vette vis. Een prima voornemen voor het nieuwe jaar, ook als u na de feestdagen weer wat overtollige pondjes kwijt wilt. Vis heeft namelijk in bijna elk vetarm dieet een prominente plaats. Bovendien bevatten de vettere vissoorten gezonde, onverzadigde vetzuren. Deze omega-3 vetten zorgen voor een verlaging van het cholesterolgehalte in het bloed. Ik wens u een lekker en gezond 2008 toe!

We moeten de pondjes er weer af halen van de afgelopen week . De kerst en oud en nieuw is niet geschikt voor de Sonja Bakker fanaten . Het schijnt ook uit te wezen het Sonja Bakkeren het wordt nu Olga Commadeur . Bewegen en goed eten .Dus haal die home trainer van zolder af en voor het eten een blokje om met de hond en dan lekker eten .Ik hou het bij me eigen dieet hoor . Het Roberts wereld dieet .Gewoon lekker eten en gezond en geen vlees maar vis n als we vis eten laten we de pasta, rijst of aardappels weg .En wees gerust ik ga geen boeken verkopen .Alle recepten zijn GRATIS .

Dit recept vond ik bij Tijd voor vis . Ik heb iets veranderd . Ik heb er paddenstoelen bij gedaan .

Pangasius met roergebakken groenten en paddenstoelen

  • * 4 pangasiusfilets (150 gram per stuk)
  • * 1 sinaasappel
  • * 2-3 eetlepels Japanse sojasaus
  • * 2 theelepels sambal badjak of oelek
  • * 400 gram oosterse roerbakgroenten
  • * 2 tenen knoflook
  • * 4-5 eetlepels maïzena
  • * 5 eetlepels roerbakolie
  • * ½ bakje paddenstoelen

Bereiden
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Roer in een platte schaal de sinaasappelrasp met 2-3 eetlepels sinaasappelsap, 1½ eetlepel sojasaus en 1 theelepel sambal tot een marinade. Wentel de pangasiusfilets door de marinade en laat ze 10 minuten marineren. Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Snij de paddenstoelen in reepjes Wentel de pangasiusfilets door de maïzena. Verhit 3 eetlepels roerbakolie in een koekenpan en bak de pangasiusfilets in 8-10 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Verhit 2 eetlepels roerbakolie in een wok en fruit de knoflook en 1 theelepel sambal een ½ minuut. Schep de groenten erdoor en roerbak de groenten 2-3 minuten op hoog vuur. Schep de rest van het sinaasappelsap en de sojasaus erdoor en laat op hoog vuur het vocht verdampen. Schep de groenten op vier warme borden en leg de pangasiusfilets ernaast.

Even nog een weetje over de vis Pangasius
In antwoord op een dalend aanbod van vissoorten als kabeljauw, zoeken handel en consumenten naar een lekker en betaalbaar alternatief. Dat is pangasius. Ongeveer drie jaar geleden maakte de Nederlandse vishandel een voorzichtige start met deze zoetwatervis uit Vietnam. Inmiddels wordt deze kweekvis volop verhandeld. De neutrale smaak, de afwezigheid van graatjes en de lage prijs maken pangasius in korte tijd razend populair. In 1994 werden in Vietnam de eerste pogingen gedaan om pangasius te kweken. Tegenwoordig kan gemakkelijk worden voldaan aan de wereldwijde vraag naar deze vis. Pangasius wordt gekweekt in drijvende kooien in de Mekong Delta in Vietnam. Daar wordt de vis in moderne bedrijven verwerkt en als diepgevroren filets wereldwijd geëxporteerd Een duurzaam visje .

Geen opmerkingen: