Vegetarische goulashsoep
Ingrediënten:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3 uien,
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 200 gram worteltjes
- 250 gram aardappelen,
- 1 rode paprika,
- 1 groene paprika,
- 200 gram savooiekool,
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1½ liter groentebouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- zout en peper
- 1½ dl zure room
- 1 schaaltje vegaballetjes
Bereiding:
Pel de ui en snipper hem. Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Maak de wortelen schoon en snij ze in plakjes Maak de parika’s schoon en snij ze in reepjes. Snij de savooiekool in reepjesVerhit de olie in een grote pan en fruit hierin de uien en het knoflook 3 minuten. Voeg er de worteltjes, aardappelen, paprika's en de kool aan toe. Laat alles al omscheppend 3 minuten fruiten. Roer het paprikapoeder door het groentemengsel en voeg er de bouillon en de tomatenpuree aan toe. Breng het geheel aan de kook, leg het deksel op de pan en temper de hittebron. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 5 minuten de vegaballetjes toe. Breng de soep op smaak met wat zout en peper en roer er de zure room door. Geef er bruin stokbrood en boter bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten