donderdag 23 augustus 2007

Riso e piselli(rijst met doperwten)

Vandaag wat eerder thuis dan gewoonlijk. Ik kan wat meer aan het eten koken besteden .Weer eens beginnen met een eenvoudige risotto .Hij is echt heel makkelijk te maken .
Riso e piselli Dit wordt ook wel risi(e) bisi genoemd Oftewel in het Nederlands rijst met doperwten

Riso e piselli

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 300 gr (Italiaanse) rijst
  • Ca 1 liter bouillon
  • 2 el olijfolie
  • 300 450 gr doperwten(diepvries)
  • 2 el boter
  • 2 el selderij gehakt
  • 1 teentje knoflook

Bereiden
Pel de ui en knoflook, en snipper hem. Hak de selderij fijn.Verhit de olie en ui en selderij glazig fruiten. Voeg de rijst toe en deze roerend even smoren .Dan de warme bouillon toevoegen en de rijst in een gesloten pan op een laag vuur 15 tot 20 minuten gaar laten worden. Na 10 minuten de doperwten met boter en zout en het teentje knoflook in een 2e pan doen en op laag vuur in ca 8 minuten gaar koken. De risotto vermengen en het gerecht over de borden verdelen .Dien het warm op. Bestrooi het met parmazaanse kaas .

Geen opmerkingen: