maandag 9 juli 2007

Tagliatelle met een zomerse saus

Op vele verzoeken weer een heerlijk pasta recept.De saus kan je de avonds ervoor klaar maken voor dit recept .Tagliatelle vind ik persoonlijk de lekkerste pasta soort. Het is vrij eenvoudig zelf te maken .

Tagliatelle met een zomerse saus

  • 250 gr verse tagliatelle

Voor de saus
  • 450 gr ongepelde tomaten, van pitjes ontdaan.
  • 1 grote groene paprika
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 el verse basilicum gehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el peterselie gehakt
  • 1,4 dl olijfolie
Bereiden
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op het pak
Maak de tomaat schoon en snij het in blokjes. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snij die ook in blokjes .Pers de knoflook uit. Doe alles in een grote schaal en meng alles goed door elkaar en zet het een nacht in de ijskast( een paar van te voren mag ook)
De pasta afgieten met warm water De hete pasta in een schaal doen, de koude saus eroverheen en alles goed mengen Direct serveren

Geen opmerkingen: