donderdag 26 juli 2007

Catalaanse paella

Wat een teleurstelling dat Rasmussen er uit de tour is . Maar ja nu is ook gelijk niet meer zo spannend .Ik heb ook niet zo spannend recept. Maar wel in het teken van de tour omdat er nu een Spaanse gele trui rijder is .U raad het al Paella maar niet met vlees of kip

Catalaanse paella (4 personen)

Ingrediënten
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 grote ui
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 100 g surimi (vis)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gedroogd pepertje
  • 300 g risottorijst
  • 1 1/2 groentebouillontablet
  • 150 g doperwten (diepvries)
  • 150 g cocktail garnalen
  • zout en peper
Bereiden
In kommetje met 4 eetlepels warm water saffraandraadjes weken. Ui pellen en snipperen. Tomaatjes wassen en halveren. Surimi in stukjes snijden. Garnalen staart verwijderen . Ui in pan doen en ca. 3 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Pepertje erboven verkruimelen en 2 eetlepels olie toevoegen. Rijst al omscheppend ca. 2 minuten meebakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen, 750 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Saffraan met weekwater toevoegen. Rijst in ca. 15 minuten onafgedekt op laag vuur gaar en bijna droog koken. Na ca. 10 minuten doperwten erdoor scheppen. Intussen in koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Tomaatjes ca. 1 minuut op hoog vuur al omscheppend bakken. Tomaatjes, , garnalen en surimi door rijst roeren en paella goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met salade.

Geen opmerkingen: