maandag 11 juni 2007

Rijsttaart met mosselen

We hadden zondag een mosselfeest. Ze heerlijk maar je houdt altijd over .Je kunt twee dingen doen met die dingen weggooien of je maakt er de volgende dag nog iets van.

Rijsttaart met mosselen

Ingrediënten
  • 200g rijst
  • zout
  • peper
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 1 paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 150g gekookte mosselen
  • 1 el vissaus
  • 1 blokje visbouillon
  • Gehakte peterselie
  • Half pak filodeeg
Bereiding
Laat het filodeeg ontdooien. Vet een ronde 20cm Ø springvorm in Vet de vellen in met olie. Oven verwarmen naar 200 °C Leg een vel schuin in de springvorm, zodat de helft over de springvorm ligt. Doe dit tot alle randen bedekt zijn...Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe in het water het verkruimelde blokje bouillon Pel de ui en het knoflookteentje en snipper ze fijn. Maak het pepertje schoon(zaadlijsten eruit halen) en snij het in ringetjes. Maak de paprika schoon en snij het in reepjes Verhit in een pan de olie en fruit hierin eventjes de ui en knoflook. Doe de peper en de paprika er bij. Bak dan de mosselen even mee en voeg een beetje peper toe. Doe de vissaus erbij en laat die inkoken Schep dan de rijst met de peterselie door het mosselenmengsel. Maak op smaak met zout en peper. Doe de het mengsel in de springvorm Vouw nu het 1 vel filodeeg terug. Vet het nog even in. Herhaal dit tot alle vellen teruggevouwen zijn .Bak het in de oven 30 minuten .

Cool Slideshows

Geen opmerkingen: