maandag 21 mei 2007

Zes bijzondere koks op zes biologische boerenerven


Zes bijzondere koks op zes biologische boerenerven

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni organiseert Stichting Biologisch Goed Van Eigen Erf een Culinaire Boerenmarathon tijdens de 10e landelijke
Open Dagen bij de biologische boer. Op zes boerenerven bereiden top-koks als Ben van Beurten van restaurant Fifteen in Amsterdam, Caspar Bürgi, Ron Blaauw en Eric van Veluwen onder het oog van het publiek gerechten vol authentieke smaak met ingrediënten die rechtstreeks van het land komen. Verser dan vers dus.

Uit onderzoek is gebleken dat "smaak" een belangrijke reden is om biologische producten te kopen. Tijdens de Culinaire Boerenmarathon worden daarom topkoks ingezet om consumenten te laten proeven en genieten van een drieluik van biologische gerechten, bereid met ingrediënten uit de streek. Daar omheen verzorgen producenten uit de regio een boerenmarkt met proeverijen van hun eigen producten. De dag wordt nog extra luister bij gezet met muziek en verschillende kinderactiviteiten.

Stichting Van Eigen Erf promoot ook met dit evenement biologisch eten uit de eigen regio, met alle voordelen - zoals de aanzienlijke reductie van voedselkilometers - van dien. Het stimuleren van de consumptie van regionaal geproduceerd biologisch eten gebeurt ook in de wetenschap dat, o.a vanwege voedselschandalen in het verleden, consumenten een naar herkomst vertrouwd product meer en meer waarderen.


Bioboer verkoopt via webshop
Bij de Stichting Van Eigen Erf zijn 80 biologische producenten aangesloten die hun producten via 11 regionale webwinkels en 30 boerderijwinkels "direct van de boer" verkopen. Via dit netwerk heeft ca 70% van de Nederlandse bevolking de mogelijkheid om biologische producten uit eigen regio te kopen.

Tijdens de boerenmarathon kunnen bezoekers ter plekke een “doe het zelf” dinertas via internet bestellen. Hiermee kan men thuis zelf aan de slag om het driegangendiner van de topkok op tafel te toveren.      

De culinaire boerenmarathon vindt plaats op de volgende boerenerven: zondag 24 juni: Overijssel, Groene Spoor, Haarstraat 55 7596 LM ROSSUM. Noord-Brabant, de Genneperhoeve, Tongelreeppad 1 5644 RZ Eindhoven. Flevoland, De Zonnehoeve Priempad 6 3896 LJ Zeewolde. Noord-Holland De StadsHoeve, Zunderdorpergouw 29, 1027 AT in Zunderdorp (Amsterdam) ,
zaterdag 23 juni: Zuid-Holland, Fa. Van Paassen, Bovenmolenweg 6, 2641 PW Oude Leede. Limburg, Heijerhof Beekkant 9 6095 PE Baexem

Kijk op www.vaneigenerf.nl voor meer informatie over de locaties en voor adressen van boerderijwinkels en boerenwebwinkels.
Einde persbericht

Meer informatie voor de redactie:

Iris van de Graaf, iris@vaneigenerf.nl, 06 53788098
bron
http://www.vaneigenerf.nl/

Geen opmerkingen: