dinsdag 22 mei 2007

Catonese Roerbakschotel

We blijven een beetje in Aziatische sfeer .Ik had gisteren wat te veel rijst gekookt. Misschien nog de macht der gewoonte .En komt wel goed uit moet vanavond weer weg .Ik heb een heerlijke Catonese roerbakschotel gemaakt. Met allemaal spulletjes die nog in me ijskast lagen

Catonese Roerbakschotel Ingrediënten
  • 200 gr rijst
  • 250 gr champignons
  • 1 el soja saus
  • ½ el sesamolie
  • ½ struik paksoi
  • ½ rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl bakgember

Bereiden
Snij de champignons in plakjes .Kook de rijst volgens de aanwijzingen .Klop in een komsojasaus en sesamolie en 1 el water. Schep de champignons erdoor en het laat het 5 minuten staan. Was de paksoi en snij die in reepjes van ongeveer een 1 cm. Was de peper, verwijder de zaadlijsten en snij de peper in reepjes .Verhit de olie in de wok. Roerbak de champignons met de marinade en de rode peperreepjes ongeveer 2 minuten Pers de knoflook erboven uit. Doe de bakgember erbij. Voeg de paksoi reepjes toe en roerbak nog 1 minuut. Serveer de Catonese roerbakschotel met de witte rijst in een kom.

Geen opmerkingen: