Catonese Roerbakschotel Ingrediënten
- 200 gr rijst
- 250 gr champignons
- 1 el soja saus
- ½ el sesamolie
- ½ struik paksoi
- ½ rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl bakgember
Bereiden
Snij de champignons in plakjes .Kook de rijst volgens de aanwijzingen .Klop in een komsojasaus en sesamolie en 1 el water. Schep de champignons erdoor en het laat het 5 minuten staan. Was de paksoi en snij die in reepjes van ongeveer een 1 cm. Was de peper, verwijder de zaadlijsten en snij de peper in reepjes .Verhit de olie in de wok. Roerbak de champignons met de marinade en de rode peperreepjes ongeveer 2 minuten Pers de knoflook erboven uit. Doe de bakgember erbij. Voeg de paksoi reepjes toe en roerbak nog 1 minuut. Serveer de Catonese roerbakschotel met de witte rijst in een kom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten