maandag 16 april 2007

Roergebakken paksoi met kastanje champignons

Na het heerlijke weekend was het weer afkicken van het terrasbezoek.Vroeg op en weer naar het werk. Op het werk weer denken wat moet we eten vanavond. Op weg naar huis kwam ik langs een Turkse groentewinkel He Paksoi tijd niet gegeten .Daar kan ik wel wat mee .Gewone champignons hadden ze niet wel kastanje .Nog lekkerder Wat een feest flesje oestersaus meegenomen .Nou daar kan ik wel wat mee.

Roergebakken paksoi met kastanje champignons
Ingrediënten


  • 1 struik paksoi
  • 600 gr kastanje champignons
  • 6 bosuitjes
  • 50 ml kippenbouillon
  • 2 el oestersaus
  • 2 el lichte Chinese sojasaus
  • 3 tl maïzena
  • 1 tl suiker
  • 2 el olie
  • 1 el gerapte gember
  • 3 tl sambal
  • 2 teen knoflook, in flinterdunne schijfjes
  • Peper naar smaak
bereiden
Snijd het onderste gedeelte van de stronk van de paksoi af en snijd vervolgens de stengels in de lengte doormidden. Snijd schuin de stengels en bladeren in stukjes van 5 cm.
Veeg de kastanje champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in stukjes. Snij de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm lengte. Pel het knoflook en hak ze fijn
Roer in een schaaltje de kippenbouillon, oestersaus, sojasaus, maïzena en suiker door elkaar.

Verhit een wok op hoog vuur en voeg olie toe. Als deze goed heet is. Fruit het knoflook en geraspte gember met de sambal tot het gaat geuren. Roerbak de kastanje champignons in ca. 4 minuten op een hoog vuur rondom bruin. Laat het vocht verdampen. Voeg de paksoi en bosui toe en laat de paksoi al omscheppend in enkele minuten op een hoog vuur slinken. Roer het sausje nog een keer door en voeg toe aan de wok. Laat het geheel al roerend nog 1 minuut doorwarmen, voeg eventueel peper naar smaak toe en serveer.

.Lekker met rijst.

Geen opmerkingen: