maandag 23 april 2007

Orechiette con Broccoli acciughe

Gisteren waren er Italiaanse vrienden bij ons . We hebben vreselijk gelachen want toen ik vroeg wat willen jullie eten zei hij patat met gegrilde kip. Ik heb geen zin in pasta .Maar ik heb wel een geweldig eenvoudig receptvoor je . Ondertussen dat ik de kip aan het spit reeg .Schreef hij dit gerecht voor me op. Om me te plagen in het Italiaans

Orechiette con Broccoli acciughe
Pasta met broccoli en ansjovis
Ingredienten
  • 500 gr broccoli
  • 1 blikje ansjovis
  • 200 gr pasta (orechiette of andere pasta geen lint)
  • 3 el olijfolie
  • 50 gr Parmezaansse kaas
  • 50 gr geraspte pecorino Romano
Bereiden
Van broccoli stelen afsnijden. Roosjes wassen en 5 min koken .Ansjovis afspoelen en in stukken snijden
In ruim water pasta koken met wat zout .Olie verhitten en in de ansjovis zachtjes bakken en dan de broccoli toevoegen en nog 3 min mee laten bakken
Pasta afgieten en dan het broccoli ansjovis er door heen scheppen Dan de twee soorten kaas

Omdat niet wist wat voor kaas de Percorino Romano vroeg ik het.
Percorino Romano is een harde schapen kaas .Hij is te koop bij Italiaanse winkels of de betere kaaswinkels. Je kunt 100 gr verse Parmezaansse kaas nemen en de percorino weglaten of een andere harde kaas

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb het al een paar keer gemaakt voor vrienden & familie en het was telken een groot succes. Simpel, gezond en overheerlijk. Thx!