maandag 9 april 2007

Gestoomde courgettes, prei en vis

Als u van een meubelboulevard komt ,want 2e paasdag is toch meubelboulevarddag en heeft geen zin in uit gebreid te koken dan is dit misschien een oplossing.

Gestoomde courgettes, prei en vis
Ingrediënten:
  • 400 g witvisfilet, in blokjes
  • zout en peper
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 1 prei, in ringen
  • 2 el. Japanse sojasaus
  • of ketjap asin
  • 2 el. fijngeknipte bieslook
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 el maïzena
  • 2 stoommandjes
Voorbereiding:
Bestrooi de vis met zout en peper. Zet 2 stoommandjes klaar. Leg in het ene mandje de vis en in het andere de gesneden groenten, of leg op de bodem van het bakje van de stoompan eerst de groenten en daarop de vis. Stapel de mandjes op elkaar en leg het deksel erop.
Bereiding:
Breng een pan met water aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje boven het water Plaats de mandjes op de pan met het kokende water en stoom vis en groenten ca.
8 minuten. Verdeel over de borden en besprenkel met sojasaus. Bestrooi het gerecht met bieslook. Hou van het kookwater 200 ml en bindt het met de maïzena laat het even sudderen .Doe dit over de vis
Serveer het met rijst

Geen opmerkingen: