dinsdag 17 april 2007

Bloemkool curry

Omdat er nog rijst van gisteren over was en ook nog een bloemkool had bedacht ik deze curry. Lekker snel en nog lekker ook .Heb je geen rijst dan kan ook met couscous of Tarly of Ebly. Tarly en Ebly is voorgestoomde tarwe met een vrij korte bereidingstijd.

Bloemkool curry

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • ½ Kruidenbouillontablet
  • 2 dl volle yoghurt
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Bereiden
Breng een pannetje water aan de kook en kook hierin de eieren 8 minuten. Laat de eieren even 'schrikken' in koud water en pel de schil eraf. Hak de eieren grof.
Was de bloemkool en verwijder de stronk. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de bloemkoolroosjes, de kerrie en het chilipoeder toe en bak dit enkele minuten mee.
Meng de bloem aan met wat water. Doe 1 dl water met de bouillontablet, de yoghurt en het bloempapje bij de bloemkool en laat dit nog ± 5 minuten zachtjes sudderen tot de bloemkool gaar is. Schep de stukjes ei er door en warm het geheel goed door.
Strooi de gebakken uitjes over de bloemkool.

Geen opmerkingen: