De oesterzwam is een paddenstoel die afkomstig is uit Japan. In Europa worden oesterzwammen geteeld op een strosubstraat. Ze groeien in trossen en worden afzonderlijk of in trossen verkocht.
Romige pasta met bleekselderij en oesterzwammen
Ingredienten
- 200 g pasta (penne)
- 150 g oesterzwammen
- 2 stengels bleekselderij
- 2 sjalotjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepels fijngehakte rode peperzout
- versgemalen peper
- 1 pakjes verse roomkaas met kruiden (à 150 g)
- 2 eetlepels (vers geraspte) Parmezaansse kaas
- 2 eetlepels fijngehakte basilicum
Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Veeg intussen de oesterzwammen schoon, snij de stelen in stukjes. Scheur de helft van de oesterzwammen in reepjes. Was de stengels bleekselderij, snij de uiteinden van de stengels en verwijder aan de buitenzijde van de stengels de harde draden. Verdeel de bleekselderij in stukken van 4 cm en snij de stukken in reepjes. Pel de sjalotjes en snij ze in partjes.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak op een hoog vuur de hele oesterzwammen rondom mooi bruin. Laat het vocht verdampen. Doe de oesterzwammen over op een bord. Verhit weer 1 eetlepel olie in de pan en bak de sjalot op een laag vuur zachtjes glazig. Bak de bleekselderij ca. 2 minuten zachtjes mee. Schep de oesterzwamreepjes, de steeltjes en de fijngehakte rode peper erdoor en roerbak alles op een hoog vuur nog eens 3 à 4 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de pasta af, voeg de roomkaas toe en laat de kaas uitsmelten.
Schep er dan het groentemengsel door. Schep de pasta in 2 diepe borden. Strooi de Parmezaansse kaas en de basilicum erover en leg er de gebakken oesterzwammen op. Garneer met een takje basilicum.Per persoon ongeveer 100 gram groenten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten