donderdag 1 maart 2007

Moussaka met bloemkool

Vandaag een heerlijk Turks gerecht .Er zullen mensen roepen nee dit is Grieks .Maar het lijkt op de gewone Moussaka die je bij de Griek eet. Het verschil is dat hier geen aardappelen in zitten en wordt geserveerd met rijst.

Moussaka met bloemkool
Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 1 middelgrote ui
  • 2 pakje Fijngehakte hachee(quorn) of 250 gram gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml heet water
  • 2 tl zout,
  • 1/4 tl peper
  • 3 el olijfolie

Bereiden
De olie, de fijngesneden ui, en het gehakt braden totdat het gehakt bruin is en al het vocht verdampt, dan de tomaten puree, het water, het zout en de peper erbij doen, aan de kook brengen, als het aan de kook is, laag zetten en ongeveer 3 minuten met het deksel op de pan laten sudderen.
De bloemkool wassen, en verdelen in kleine bloemetjes, in een grote pan doen(als je tajine heb doe het dan daarin ) en daarover het gehaktmengsel gieten, het deksel op de pan doen, en het geheel ongeveer een half uur laten sudderen totdat de bloemkool zacht is.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Robert,

ja, toch een (halve) Griek die zich wil bemoeien ;-)
Dit lijkt in de verste verte niet op de Griekse moussaka; Die bestaat uit laagjes aardappel, gehakt en aubergine en bechamelsaus bovenop. In de oven. Maar als jij dit moussaka noemt en als het lekker is... who cares!
Nog veel kokkerelgenot,
Lauralijn