maandag 15 januari 2007

Pesto-pasta met sperziebonen

Het gerecht van gisteren beviel me zo goed .Dat ik vandaag ook voor een pasta gerecht heb gekozen .Ook weer heel simpel en binnen een paar minuten op tafel .Italiaans en Aziatisch is hier wel favoriet .Soms met een Nederlands tintje omdat in deze contreien niet alles te koop is .En omdat ik alleen met verse producten wil werken moet je wel eens schipperen . Hier weer zon Italiaans/Hollands gerecht. De pasta kan door alle pasta worden vervangen zoals door tagliatelle of lintmacaroni Ik heb zelf gekozen voor spaghetti

Pesto-pasta met sperziebonen

Ingrediënten
  • 400 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 400 g spaghetti
  • 2 bollen mozzarella (kaas a 125 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bakje verse groene pesto (100 g) of 2 el kant en klare pesto
Bereiden
Sperziebonen schoonmaken. Ui pellen, halveren en in halve ringen snijden. Sperziebonen met ui in ca. 10 minuten beetgaar koken. Intussen spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. Mozzarella in stukjes snijden. Spaghetti afgieten en terugdoen in pan. Olie erdoor mengen en spaghetti door en door verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti over vier borden verdelen. Sperziebonenmengsel, mozzarella en pesto erover verdelen

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat doe je nou eigenlijk met die uien die je in halve ringen gesneden hebt? Ik neem aan (hoop) dat je die toch niet rauw erbij eet?

Robert zei

Goed lezen:Sperziebonen met ui in ca. 10 minuten beetgaar koken.