donderdag 11 januari 2007

Nasi Rames a la Robert

Als ik trek heb in indonesisch dan is het niet alleen maar bami of nasi maar dan maak ik een kleine rijsttafel.Hier is een voorbeeld van een vegatarische rijsttafel.

Nasi van Robert
Ingredienten (2 personen)
  • 300 gr rijst
  • 1 zakje met mix voor nasi
  • 1 klein zakje chinese wokgroenten ( 300gr)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
Bereiding
Kook de rijst volgens aanwijzingen . Maar doe bij het koken van het water het zakje mix erbij.
Snij de ui klein en doe 1 eetlepel olie in wok.Fruit de ui en de knoflook.Wok de chinese wokgroenten . Doe de rijst erbij en wok dit nog even goed .

Indische groenteschotel (sajoer lodeh)
  • 25 g cashewnoten (of macadamianoten)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 rode pepers in ringetjes
  • 1 theelepel koenjit (kurkuma)
  • 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • 500 g spitskool gesneden of een klein zakje wokgroenten (300 gr)
  • 1 blikje bamboescheuten (227 g)
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 250 g sperziebonen schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 blok tofu naturel in kleine blokjes
Bereiden
Stamp of maal de noten fijn. Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook, de helft van de peper en de gemalen noten op laag vuur. Strooi de koenjit en de ketoembar erover, roer de spitskool en de bamboescheuten erdoor en schenk de kokosmelk erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten sudderen, voeg na 10 minuten de sperziebonen toe. Laat de laatste 5 minuten de tofu meekoken. Strooi voor het opdienen de rest van de rode pepers over de sajoer.

Pittige vegatarische gehaktballetjes
  • 1 pakje vegetarische gehaktballetjes
  • 4 el pindakaas
  • 1 tl sambal
  • water

Bereiden
Doe in een steelpan de pindakaas met steeds wat water tot het
een mooie saus wordt. Doe de sambal erbij.Roer het goed door . Doe nu de gehaktballetjes erbij.En laat het even op een laag vuurtje doorwarmen.

Serveer de Nasi ,groenteschotel en de gehaktballetjes op een bord .Doe er een gekookt ei en wat kroepoek bij.En uw heb een vegatarische Nasi Ramas a la Robert

Tip strooi er wat gebakken uitjes eroverheen

Geen opmerkingen: