zondag 21 januari 2007

Bloemkoolovenschotel


Bloemkool is een groente die hoort bij het geslacht Kool uit de Kruisbloemenfamilie (Brassicaceae).. De bloemkool bestaat uit nog ongedifferentieerde bloemknoppen dit in tegenstelling tot broccoli. Bloemkool is een gezonde groente vol met vitamine C. De hoeveelheid vitamine C in een normale portie bloemkool is voldoende voor uw dagelijkse behoefte. Bloemkool is niet alleen gezond, maar ook licht verteerbaar en... verbazend lekker. Geen wonder dat het een van Nederlands meest gegeten groenten is!

Bloemkoolovenschotel
Ingrediënten
  • 1 klein bloemkooltje
  • 1 pakje kaassaus met basilicum
  • 2 eieren
  • 500 gr aardappelen of kantenklare puree voor ovenschotel

Bereiden.
Kook de aardappelen gaar .Giet ze af Pureer ze en roer een klontje boter door
Maak de bloemkool schoon En verdeel hem in kleine roosjes .Kook deze 10 min .Laat ze goed uitlekken .Vet ondertussen een ovenschaal in . Maak de saus met de helft van de voorgeschreven water .Doe er 2 eieren bij. En klop de eieren er doorheen .Maak een gladde saus Verwarm ondertussen de oven (200 gr C)
Doe de bloemkool roosjes in de ovenschaal en verdeel ze gelijkmatig Schenk de saus er over heen. Doe daar over heen de puree. Laat de ovenschotel in ca 45 min in midden van voorwarmde oven (200 graden) gaar worden .

1 opmerking:

Fernando Olmos zei

heeeeeey!!!


How'r u how'r u

i checked your blog from neoworx... and yours is gettin' cool!!
congratulations, don't forget checkin' mine¡¡

at

http://boggito.blogspot.com