Voedzame Groentetaart
Voorbereidingstijd +/- 25 min
Bereidingstijd +/- 1 uur en 10 min
Ingrediënten
- 900 gram Hollandse wokgroenten
- 1 eetlepel boter
- 2 zakjes Hollandse saus
- 2 1/2 dl melk
- 4 eieren
- zout,peper
- 1 pakje bladerdeeg voor hartige taart
- 100 graam geraspte kaas
In pan groente met de helf van de boter in +/- 10 gaar stoven
In een steelpan saus maken (met 2 1/2 dl melk i.p.v 5 dl) volgens gebruiksaanwijzing op zakje
Boven beslag kom eieren splitsen.Eierdooiers in een kommetje doen
Saus door groentenscheppen.Aan de kok,en gelijk van het vuur af halen.Op smaak brengen met zout,peper en nootmuskaat.Eierdooiers er door roeien en snel door de groenten roeren.
Bereiden
Bladerdeeg ontdooien.Springvorm met boter invetten.Oven voor verwarmen op 200 C of gasstand 4. Vorm met deeg bekleden.In het midden van de oven 10 min voorbakken
Groentemassa in vorm gieten.In het midden van de oven 40 min. In de laatste min eiwitten stijf kloken en de kaas er luchtig door scheppen.
Taart even uit de ovenhalen.Oven 1 stand lager .Kaas eiwit over taart uitsmeren en dan +/- 8 minbakken tot bovenkant goudbruin is .
Ik zelf ben nog gek om er een hoedje op te doen.Dus nadat je het eiwitmengels er op gedaan maak van het overgebleven blader deeg een deksel enzet nog +/- 20 min in de oven
Geen opmerkingen:
Een reactie posten