donderdag 21 december 2006

Kaascroissantjes


Het is bijna kerst en ik bak me gek. Voor 1ste Kerstdag staan deze Kaascroissantjes voor bij de koffie Het recept is heel eenvoudig.Het enige dat nodig is een mixer met deeghaken en een oven
Ingredienten:

300 gr bloem
1 zakje gedroogde gist (7 gr) of 20 gr verse gist
125-150 ml lauwe melk
1 tl zout
100 gr geraspte kaas
1 tl Italiaanse kruiden
2 el boter op kamertemperatuur
1 ei om te bestrijken

Bereidingswijze:

Meng de bloem met de gist en de Italiaanse kruiden. Meng de boter door de bloem en doe ook de kaas erbij. Dan steeds beetje bij beetje de melk toevoegen en kneden tot je een samenhangend glad deeg hebt. Tenslotte nog de zout erdoor kneden. Dan 10 minuten kneden tot een zacht en soepel deeg. Laat het 45 minuten rijzen en verdeel het dan in 3 bollen. Rol deze uit tot een cirkel en snijd in 12 punten. Rol deze op tot croissantjes en laat ze nog 15 minuten rijzen.
Dan met ei bestrijken en op 200 graden in 15-20 minuten afbakken.

Geen opmerkingen: