vrijdag 12 maart 2010

Indiaase aardappelcurry

Indiaase aardappelcurry
Vandaag een lekker gerecht uit de Indiaase keuken: aardappelcurry. Als aanvulling kun je gekookte eieren, evt. met satésaus serveren. Nodig is het echter niet. Ook kun je aan deze curry nog naar hartenlust – of wat je nog zoal in je groentenrek of koelkast vindt - bijvoorbeeld pastinaak, koolraap, witte kool en natuurlijk taugé toevoegen. Als je wilt kan er ook een pakje tofu-reepjes of Quorn stukjes door. Ik hoop dat ik volgende maand een heerlijk voorjaarsrecept kan presenteren, maar vooralsnog lijkt de winter niet van plan om op te stappen… Maar dit is geen onderwerp om ons zorgen over te maken. Het voorjaar is in aantocht en komt helemaal vanzelf!
Ingredienten
Voor 4 personen

* 500 g aardappels
* 500 g pompoen
* 200 g knolselderij
* 1 bos wortels of een aantal winterpenen
* 1 prei
* 1 teentje knoflook
* 1 bosje bieslook
* 50 g kokos
* allesbinder
* 5 eieren
* bouillon
* 40 g boter
* 2-3 tl kerrie
* beetje olie om in te bakken
* evt. kokosmelk, melk, room of soja cusiene
* evt. naanbroodje
* evt. satésaus
* zout, peper

Bereidingswijze

Snijd de groenten in beetklare stukken. Snipper de knoflook.
Bak de groenten in de olie en de kerrie beetgaar. Voeg de knoflook toe en laat ook nog even meebakken. Voeg ongeveer een halve liter water toe en bestrooi het gerecht met wat bouillonkorrels of snijd een bouillonblokje boven de pan klein. Voeg de kokosrasp toe en zorg voor een smeuïge saus door of (kokos)melk/sojacuisine toe te voegen of te binden met allesbinder. Hangt er van af of je de saus juist dikker of dunner wilt hebben.
Breng de saus desgewenst verder op smaak met wat zout en peper of nog wat extra kerrie en laat regelmatig roerend 5 minuten zachtjes koken.
Schep in een voorverwarmde schaal en bestrooi met fijngeknipte bieslook. Serveer met geurige rijst, eieren, satésaus en evt. een naanbroodje.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: