zaterdag 27 februari 2010

Vegetarische chili met milde yogurt


Vegetarische chili met milde yogurt

Ingrediënten
  • 300 g witte rijst (biologisch)
  • 2 eetlepels olijfolie (biologisch)
  • 2 uien (biologisch), gesnipperd
  • 1 rode paprika (biologisch), in reepjes
  • 2 potten witte bonen (biologisch, a 360 g)
  • 1 fles gezeefde tomaten (biologisch, a 690 ml)
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gedroogde oregano (biologisch)
  • 6 eetlepels milde yoghurt naturel (biologisch)
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een braadpan en bak de uien lichtbruin. Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur mee (schep regelmatig om). Voeg de witte bonen met de gezeefde tomaten, komijn, oregano, zout en (versgemalen) peper toe. Stoof de chili 10 minuten met de deksel schuin op de pan op middelhoog vuur, zonder hem te laten koken. Schep de rijst met de chili in vier kommen en schep er de yoghurt op. Serveer direct.

Geen opmerkingen: