maandag 19 oktober 2009

Groente stroganoff

Groente stroganoff

Ingrediënten

  • 250 gram
  • kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 1 grote pastinaak (250 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 125 gram gare rode nierbonen (kidneybeans)
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl water
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 5 eetlepels room (ongeslagen slagroom)
  • peper & zout

Bereiden
Snijd de champignons in dunne plakjes. Verwijder de zaden uit de paprika en snijd in kleine repen.
Schil de pastinaak en snijd in plakken van circa 1 cm dikte. Snijd de plakken vervolgens in repen.
Halveer de ui en snijd in dunne repen. Verhit een beetje olie en bak de stukjes pastinaak in enkele minuten beetgaar. Voeg de paprika en de ui toe en bak even mee. Pers de knoflook over de groente in de pan en bak ook even mee.
Als de pastinaak gaar is voeg dan de champignons toe. Bak de champignons op middelhoog vuur tot het vocht verdampt is.
Roer dan de tomatenpuree door het groentemengsel en bak dit ook even mee (om het te ontzuren). Voeg tenslotte de nierbonen, de wijn, het water, paprikapoeder, chilipoeder en peper en zout toe. Laat een paar minuten sudderen. Roer als laatste de room erdoorheen (niet meer laten koken want dan kan het gaan schiften) en breng op smaak.

Lekker met een groene salade en rijst, bulghur of couscous.

Smakelijk eten.

Geen opmerkingen: