vrijdag 24 juli 2009

Groene couscoustaart met tofugehakt en spinazie

Groene couscoustaart met tofugehakt en spinazie
Ingrediënten
  • 900 g tofu
  • 4 sjalotjes of 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel piment of paprikapoeder
  • 300 g verse spinazie
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • basilicum
  • 500 g snelkook couscous
  • 4 eieren
  • crème fraîche
  • 150 g belegen kaas of cheddar, geraspt
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C.Prak de tofu en bestrooi het met gehakskruiden.
Bak het gehakt met de uien, de knoflook, zout en peper en de piment enigszins gaar, maar niet droog. Doe het in een keukenmachine met de spinazie en meng alles kort door elkaar of snijd de spinazie fijn en roer goed door het vlees. Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer hier de eieren, de Parmezaanse kaas en de crème fraîche door. Meng het vleesmengsel en de couscous door elkaar zonder de couscous stuk te roeren en doe dit mengsel in de taartvorm. Bedek de taart met de kaas en bak deze in 30 minuten gaar.

1 opmerking:

gipskruit zei

blijf je toch volgen Robert,al heb ik een heel andere smaak wat eten betrefd, maar ben erachter gekomen dat we op dezelfde dag jarig zijn en je blog over tuinieren vind ik ook heel interessant.
Vind het jammer dat je geen foto`s meer plaatst