donderdag 19 juni 2008

Groenten uit taijne met couscous

Eindelijk een paar dagjes vrij. Gelijk is het rotweer Maar gelijk een recept aan het verzinnen voor in de tajine.Ik heb hem lang niet gebruikt maar lekker slow cooking van groente zodat de smaak en de geuren bewaard worden.

Groenten uit tajine met couscous (2 personen)

Ingrediënten
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 3 bospeentje (middel) of 1 kleine winterwortel
  • 2 takje Marokkaanse munt
  • 2 takjes koriander
  • 1 el olie
Voor de couscous
  • 150 gr couscous
  • 50 gr doperwten.
  • 2 abrikozen
  • 1 takje pepermunt of 1 takje munt

Bereiden
Snij de wortels in dunne plakjes.Snij bij de courgette de top en het kontje eraf.Snij hem in de lente door de helft en die 2 helften ook weer door de helft.Snij de repen in blokjes Maak de paprika schoon en snij het in reepjes hak de koriander fijn.Gebruik van de munt alleen de blaadjes
Verhit in koekenpan de olie en fruit de ui. Doe de ui tajine samen met de groenten.Doe er een bodempje water bij. De groente moet net niet onder water staan.Doe nu de kruiden en knoflook erbij. Laat het garen op en laag vuur.Als de worteltjes gaar zijn is het gerecht klaarDe couscous
Doe de couscous in een kom.Schenk er 250 ml water overheen.Laat de couscous en de doperwten in een stoompan.Doe in het water de abrikozen en het takje munt.Laat ca 10 minuten het stomen Draai zodra het water kookt terug naar een matig vuur.

Eet smakelijk أكلت [تستيلي]

Geen opmerkingen: