zondag 22 juli 2007

Volkoren brood

Ik ben weer terug uit Nijmegen ,Wat kunnen ze daar feesten .Zelfs in die stad is het heuvel op en af .Ik zou vrijdag al weer terug reizen naar me geliefde woonplaats .Maar na het geweld van drank en Frank (brul)Booyen en andere artiesten heb ik gekozen voor een hotel . Maar wat is Nederland klein Als je boodschappen loopt te doen in een vreemde stad kom je nog bekende tegen Nou ben ik ook geen onbekende Nederlander in sommige kringen Maar ik ben gelukkig geen bekende Nederlander van radio en tv
.Toen ik thuis kwam gisteren was het brood niet meer te knagen Dus gauw een van dat afbak brood gekocht..Nou dat is ook niet te knagen hoor dus van morgen mar weer een verse bolletje en brood gebakken .Dat groot grutter brood is echt niet te knagen .Ik ben verslaafd aan vers Ik heb gelijk 2 broden gemaakt .Een voor me zelf en een voor d mensen die op me katten en hond hebben gepast.

Volkoren brood

Ingrediënten:
  • 25 gr gedroogde gist of 55 gr verse gist
  • 1 tablet vitamine C (50 mg)
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 9 dl lauw water (gemaakt van 6 dl koud water met 3 dl kokend water)
  • 1.5 kg volkorenmeel
  • 1 el zout
  • 25 gr zachte margarine
Bereiden
Verwarm de oven voor op 230°C
Klop in een kommetje de droge of verse gist, vitamine C en 1 theelepel suiker door 3 dl lauw water
Laat het mengsel circa 10 minuten staan tot zich schuim vormt
Roer het meel, de resterende suiker, zout en margarine in een kom door elkaar
Voeg het gistpapje en het resterende water toe
Meng alles en kneed tot een deeg
Vorm er broden of broodjes van
Laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen op een warme plaats
Bak de broden 20 minuten (broodjes 8 minuten), zet de oven op 200°C en bak de broden nog 15 tot 20 minuten
Ik had niet zo snel een recept bij de hand . Het recept komt van De vlam in de pan

Geen opmerkingen: