vrijdag 30 maart 2007

Roti bonen met Kip

Vanmiddag was ik bij de toko om wat kruiden te halen .En om een paar potjes Fabi Lobi te kopen . In Suriname en op de Antillen is dat een soort Conimex .Het komt altijd van pas als ik weer trek heb in eten uit die contreien .Nou toen ik thuis kwam heb ik gelijk Roti gemaakt. Heerlijk alleen je moet als een traktatie houden Een feestje voor je zelf

Roti bonen met Kip
Ingrediënten
  • 2 pakjes Faja Lobi Roti Trafasie (3 stuks per pak)
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1/2 ui
  • 1 kopje water
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram kipfilet
  • 5 eetlepels Faja Lobi Kouseband (roerbakmix)
Bereiden
Olie verhitten en ui hierin fruiten; kipfilet (in blokjes) toevoegen en enkele minuten meebakken. Kouseband (roerbakmix), tomatenpuree, tomaat en de sperziebonen toevoegen, goed omscheppen en enkele minuten roerbakken, vervolgens het water toevoegen en omscheppen; het geheel 15 minuten zachtjes laten sudderen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Serveertip:
Serveer de roti op één van de volgende 2 manieren; Als hoofdgerecht, serveer de roti en de Roti bonen met Kip apart; warm de roti op, breek een stuk van de roti (circa 7x7cm) en pak met dit stuk de benodigde Roti bonen met Kip, waarna het met de hand wordt gegeten. Of serveer de roti als wrap, warm de roti op, vul de roti met de Roti bonen met Kip en rol die op, waarna het geconsumeerd kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten