vrijdag 31 augustus 2007

Groente quiche

Het was heerlijk die pasta van gisteren . Alleen ik had zo veel groenten over .En weg gooien is zonde Ik heb er iets heerlijks van gemaakt .Mocht je de groenten niet in huis hebben .Ik geef ze nog een keer

Groente quiche
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr verse rode basilicum
  • 100 gr verse oregano
  • 1 kleine bloemkooltje
  • 1 kleine courgette
  • 200 gr worteltjes
  • 200 gr broccoli
  • blik gepelde tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gr bloem
  • 150 melk
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 pak bladerdeeg

Bereiden
Pel de ui en knoflook en snipper ze. Maak de bloemkool schoon en verdeel het in kleine roosjes. Het zelfde met de broccoli .Maak de worteltjes schoon en snij ze julienne. Schil de courgette en snij er kleine plakjes van .Snij de kaas in dobbelsteentjes .Stoom alle groenten beet gaar. Snij de gepelde tomaten in plakjes..Verghit in een koekenpan 2 el olijfolie Bak de ui de knoflook, basilicum en oregano glazig. Doe de gestoomde groenten erbij en bak die nog 1 minuut mee . Doe de tomaten er en roer alles goed door. . Verwarm de oven 200 °C .Vet een quiche bakblik in. Doe hierin de het bladerdeeg in ,Verdeel de groenten in de vorm .Maak van de bloem , melk ,geraspte kaas een saus met de mixer . Bak hem mooi goudbruin af in 35 minuten.

donderdag 30 augustus 2007

Groentepasta

Ik heb de laatste tijd niet zo veel tijd om te koken . Laat thuis en de laatste dagen uit eten met . Maar vandaag had ik alle tijd van de wereld . Gelijk maar eens een pasta gemaakt.Met veel groenten .

Groenten Pasta

Ingrediënten
  • 250 gr Tagliatelle
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr verse rode basilicum
  • 100 gr verse oregano
  • 1 kleine bloemkooltje
  • 1 kleine courgette
  • 200 gr worteltjes
  • 200 gr broccoli
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 bol mozzarella
Bereiden
Kook de pasta zoals in aangegeven op het pak
Pel de ui en knoflook en snipper ze. Maak de bloemkool schoon en verdeel het in kleine roosjes.Het zelfde met de broccoli .Maak de worteltjes schoon en snij ze julienne. Schil de courgette en snij er kleine plakjes van .Snij de kaas in dobbelsteentjes .Stoom alle groenten beet gaar. Snij de gepelde tomaten in plakjes en bewaar het sap.
Verghit in een koekenpan 2 el olijfolie Bak de ui de knoflook, basilicum en oregano glazig. Doe de gestoomde groenten erbij en bak die nog 1 minuut mee . Doe de tomaten er en roer alles goed door .Doe het sap erbij En laat het goed door warmen .Doe dan de kaas er bij en laat die net niet smelten .Verdeel de pasta over de borden en doe de groentensaus er boven op

maandag 27 augustus 2007

Roodbaarsfilet met gegrilde worteltjes.

Ik weet niet wat ik heb, maar de laatste tijd heb ik totaal geen honger of trek .En als ik gekookt heb ik na twee happen genoeg. Daarom heb ik laatste tijd even geen recepten geschreven. Maar ik waag een poging vanavond

Roodbaarsfilet met gegrilde worteltjes.

Ingrediënten
  • 1 bos bospeentjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 g roodbaarsfilet (diepvries zak a 750 g) ontdooid
  • 1 kg aardappelen
  • 100 gr doperwten
  • 1 potje pesto

Bereiden
Kook de aardappelen .Als ze bijna gaar zijn doe de doperwten erbij. Stamp het tot een romige aardappelpuree. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de bospeentjes met een dunschiller. Snijd het loof tot op 2 cm van de bovenkant af. Halveer dikke wortels in de lengte, zodat ze allemaal gelijktijdig gaar zijn. Beleg de bakplaat met bakpapier, schep de bospeen om met 2 eetlepels olie, zout en peper naar smaak en rooster ze op de bakplaat in de voorverwarmde oven in 25 minuten beetgaar. Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper en smeer ze in met de pesto.. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de roodbaarsfilets in 8-10 minuten lichtbruin en net gaar; keer ze halverwege. Serveer de roodbaarsfilets met de aardappelpuree en geroosterde worteltjes.

donderdag 23 augustus 2007

Riso e piselli(rijst met doperwten)

Vandaag wat eerder thuis dan gewoonlijk. Ik kan wat meer aan het eten koken besteden .Weer eens beginnen met een eenvoudige risotto .Hij is echt heel makkelijk te maken .
Riso e piselli Dit wordt ook wel risi(e) bisi genoemd Oftewel in het Nederlands rijst met doperwten

Riso e piselli

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 300 gr (Italiaanse) rijst
  • Ca 1 liter bouillon
  • 2 el olijfolie
  • 300 450 gr doperwten(diepvries)
  • 2 el boter
  • 2 el selderij gehakt
  • 1 teentje knoflook

Bereiden
Pel de ui en knoflook, en snipper hem. Hak de selderij fijn.Verhit de olie en ui en selderij glazig fruiten. Voeg de rijst toe en deze roerend even smoren .Dan de warme bouillon toevoegen en de rijst in een gesloten pan op een laag vuur 15 tot 20 minuten gaar laten worden. Na 10 minuten de doperwten met boter en zout en het teentje knoflook in een 2e pan doen en op laag vuur in ca 8 minuten gaar koken. De risotto vermengen en het gerecht over de borden verdelen .Dien het warm op. Bestrooi het met parmazaanse kaas .

woensdag 22 augustus 2007

Fish and Chips

Ik moet echt wennen aan me nieuwe werktijden .Voor 5 uur ben ik niet thuis .En dan nog koken .Vandaag had ik 2 lekkerbekken mee genomen
Dus op ze Engels Fish en Chips

Fish and Chips
  • 450 gr aardappelschijfjes
  • 4 lekkerbekjes
  • Kerrie saus

Frituur de aardappelschijfje mooi goudbruin of bak ze in koekenpan met een klontje boter en olie. Warm de lekkerbekjes op. Maak een mooie kerriesaus
Verdeel de aardappelschijfjes en de lekkerbekjes over de borden .Doe wat kerriesaus over de lekkerbek.
Geef er een salade bij.

dinsdag 21 augustus 2007

Thaise Nasi

Vandaag heel laat aan het eten begonnen Ik kreeg onverwachts thee visite .Het was 6 uur weggingen .Dus gauw iets in elkaar geflanst van me back up.

Thaise Nasi ( 2 personen)

Ingredienten

  • 200 gr rijst
  • 1 broccoli in hele kleine roosjes
  • 5 worteltjes
  • 1 blikje bamboe scheuten
  • 1 blikje artisjokken
  • 200 gr peultjes(diepvries )
  • Half blikje maïskolfjes
  • 450 gr koolvis of andere witvis
  • 1 el vissaus
  • 1 tl peterselie
  • 1 el olie

Bereiden
Kook de rijst zoals is aangegeven
Snij de worteltjes in hele dunne reepjes .Verdeel de broccoli in hele kleine roosjes
Verhit de olie goed heet(damp) doe alle groenten in de wok en wok het ca 8 minuten dat alle vocht er uit is .Draai het vuur laag en doe de koolvis erbij en de vissaus. Laat alles sudderen tot de vis gaar is .Roer alles nog een door elkaar en doe de gehakte peterselie erbij.
Verdeel de rijst over de borden en doe de groenten er boven op.

maandag 20 augustus 2007

Tjauw mie

Het vergaderfeest is weer begonnen .Ik heb ook nog steeds geen zin niet om heerlijke pasta’s op tafel te zetten .
Ik heb vandaag een eenvoudige maar voedzame maaltijd
Het lijkt een beetje op de gebakken rijst .

Tjauw mie

Ingrediënten
  • 250 gr noedels
  • 1 ui
  • 2 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 1 rood pepertje
  • 100 gr verse sperziebonen of mag ook uit een potje
  • 1el ketjap manis
  • 1 zakje bamikruiden

Bereiden
Kook de noedels zoals staat aangegeven .Pel de ui en knoflook en snipper hem. Snij de paprika in kleine reepjes .Maak het pepertje goedschoon verwijder alle zaadjes.
Kook de verse sperziebonen ongeveer in 5 minuten beet gaar. Verhit de olie in de wok .Doe de ui en knoflook erin en bak ze glazig . Bak dan de prei ongeveer 1 mee. Doe dan de sperziebonen er bij en wok even alles goed door .Doe het pepertje erbij en wok die ongeveer 1 minuut. Draai het gas lager en doe de paprika erbij. .Doe de uitgelekte noedels er erbij en mix alles goed door elkaar. Doe dan de ketjap erbij en de bamigroenten .Mix alles goed door elkaar .Laat het ongeveer 5 minuten door warmen .Maak het op smaak met zout en peper .
Geef er een gekookt of gebakken ei bij

zaterdag 18 augustus 2007

Jaarmarkt

Eén weekend per jaar is bij ons op het dorp Jaarmarkt .Ik zit in de organisatie van de kraampjes .Als de kramen zijn afgeruimd dan moet er voor de volgende dag ook weer opgebouwd worden .Daarna gaan we met ze allen uit eten .Bij het plaatselijke restaurant De Hoop Op d’Swarte Walvis
Morgen hebben de curiosa markt en daar ben ik ook druk mee .
Dus u begrijpt vandaag geen heerlijk recept . Morgen denk ik een salade

donderdag 16 augustus 2007

Ritja Ritja

Ik was vandaag laat thuis en dan moet je nog koken .Ik heb nog niet het ritme om echt een heerlijk menu te maken .Het zit nog niet in me hoofd .Ben eigenlijk nog een beetje vakantie aan het vieren. Ik eet geen vlees waar 4 poten onder heb gezeten .Ik zag nog dat ik een kippenpoot in de vriezer had liggen. Die gaat er aan vanavond dacht ik. En ik had nog rijst over van gisteren .Maar een kale kippenpoot is dus ook niks .In me back-up zag ik dat ik nog iets had liggen .
Het recept is voor 4 personen .

Ritja Ritja Ingrediënten
  • 1 hele kip of 4 kippenpoten
  • 2 uien
  • 1 zakje boemboe Ritja Ritja (toko Lien)
  • 2 el zonnebloem olie
  • 300 ml water

Bereiden

Snij de kip in 4 delen. Pel de uien en snipper ze
Verhit de olie in een grote koekenpan .Fruit de ui glazig .Doe de kipdelen in de pan .Braad ze even aan alle kanten aan. Doe de boemboe erbij en fruit die heel even aan dat alles los komt . Doe het water er bij. En laat dan even sudderen tot de kip gaar is
Verdeel de rijst over de borden en geef iedereen een stuk kip Doe de saus in een kom en dan kan iedereen zelf pakken .Het is een pikant gerecht

woensdag 15 augustus 2007

Gebakken rijst met surimi

Vandaag eens gewoon koken .Nog niet echt zin om te koken . Maar het BBQ weer is echt voorbij met deze wind .Vandaag heb ik een rijst gerecht .Het is eenvoudig en snel op tafel te zetten .

Gebakken rijst met surimi

Ingrediënten
  • 250 gr rijst 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dunne preien
  • 1 paprika
  • 100 gr doperwten(diepvries)
  • 1 pak surimi chunks

Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen .Doe het zakje nasikruiden in het kokende water .
Pel de ui en snipper hem. Doe dit ook met de knoflook. Maak de prei schoon en snij die in dunnen ringen .Maak de paprika schoon en snij het in kleine dobbelsteentjes.
Verhit de olie in de wok .Doe de uien de knoflook erbij en laat ze glazig worden . Doe de prei en wok die ongeveer 3 minuten Doe de surimi erbij. Draai het vuur lager en doe de paprika en de erwtjes erbij.Laat alles goed doorwarmen .Doe de rijst erbij en mix alles goed door elkaar .Laat het nog even doorwarmen .
Geef er atjar bij

dinsdag 14 augustus 2007

Gevulde Pannenkoeken

Ik ben bezig om me vriezer een beetje leeg te maken .Plus dat ik me pleegkinderen op bezoek heb . En wat vinden kinderen lekkerder dan patat Pannenkoeken Om het tot lekker en voedzaam te houden dat voldoende groenten naar binnen krijgen heb ik gecombineerd met een pak Hollandse panmix .

Gevulde Pannenkoeken

Ingrediënten
  • 500 gr bloem
  • 8 dl melk
  • 2 eieren
  • 1 pak Hollandse groentenpanmix

Bereiden
Maak het beslag zoals je het zelf maakt. Bereid de panmix zoals op het pak staat .
Verhit wat olie in een koekenpan .Doe het beslag erin Strooi wat van de panmix erbij.Laat de pannenkoek lichtbruin worden .(droog aan de bovenkant) Keer de pannenkoek en bak hem mooi Lichtbruin zodat hij loslaat. Leg ze op een verwarmt bord of doe ze in de oven (laagste stand) dat lekker warm blijven .Herhaal dit tot de vulling op is .

maandag 13 augustus 2007

Italiaanse wraps met een oosters tintje

Ik ben weer uit gerust en beter .Ik had gewoon een griepje onder de leden .Vandaag heerlijk een dagje Amsterdam met het OV .Maar ja, het begint op de Antillen te lijken .Een trein van 8.13 die om 8.30 aankomt. Al die mannetjes die naar hun werk moeten zenuwachtig bellen met hun GSM .Ik heb tot de 20ste lekker vrij .Dus nog een weekje .
Ik heb vanavond wraps gemaakt.

Italiaanse wraps met een oosters tintje

Ingrediënten
  • 1 pak wraps rolls
  • 1 zakje Italiaanse wokgroenten
  • 2 el oestersaus .
  • 1 el olie

Bereiden
Verhit de wok goed bijna tot de damp eraf komt .Doe dan de olie erin .Wok de groenten 2 minuten en draai dan het vuur zachtjes .Doe de oestersaus erbij en mix het goed door elkaar. Laat het ca 3 minuten sudderen .
Maak de wokrolls klaar zoals op de verpakking staat .
Leg ze op een bord .Doe de een eetlepel vulling in het midden en rol ze op.
Geef er een salade bij .

donderdag 9 augustus 2007

ben niet lekker

Door verandering van het weer ben ik niet lekker . Ik heb geen zin te koken .Heb er ook de inspiratie niet voor .Loop de hele dag te kuchen, te snotteren .Zelfs een boterham smaakt me niet.Ik denk dat ik een beetje griep heb .Of anders een flinke verkoudheid Ik had nog wat van soep over en die heb ik maar op gegeten . Ik kan wel allerlei heerlijke recepten van het internet af plukken of iets uit me receptenboeken neerzetten .Maar dan krijg het gezeur weer van ons doodschrijvertje en de twee gezusters .Daar heb ik geheel geen zin in .Ik hoop maandag weer geheel opgeknapt te zijn en tover ik weer heerlijke gerechten op me site

woensdag 8 augustus 2007

Italiaanse kruidensoep

Vandaag in me tuin gewerkt .Onder het wieden en schoffelen dacht ik kan wel een heerlijke kruidensoep maken .Een flink aantal kruiden geknipt en die even in bakje gedaan en steeds iets meer tot je een heerlijke melange kreeg .Net als die theezetter bij McDonald's Kitchen die een theemelange ging maken voor de freule .

Italiaanse kruidensoep
Minestra italiana del soupsoup

Ingrediënten
  • 1 takje dragon
  • 1 el geknipte bieslook
  • 1 takje munt
  • 10 blaadje verse basilicum
  • 1 takje oregano
  • 1 takje peterselie
  • 1 blaadje salie
  • 1 handje selderij
  • 1 zakje Italiaanse wokgroenten
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 teentje knoflook

Bereiden
Hak alle kruiden fijn .Doe ongeveer 1 liter water in de pan Doe de kruiden en bouillonblokje erin .Zet deze op het laagste vuurtje En laat het ongeveer 3 uur trekken .Roer er af en toe in .Laat het niet koken .Als het toch aan de kook gaat zet er een sudderplaatje onder .Als je een oliestelletje heb doe het dan daar op. Als de bouillon klaar is doe je groenten erin .Laat de smaken van de groenten er ook in trekken Doe als laatstede knoflook erbij.
Lekker met een stokbroodje

dinsdag 7 augustus 2007

Surinaamse Andijvie

Gisteren hebben een aantal buren geholpen met me hek te zetten .U weet hoe dat gaat de beste stuurlui staan aan de kant. Daarna werd de BBQ te voorschijn gehaald en drank . Dus koken was er ook niet bij. Gelukkig had ik nog aantal dingen in huis .Want vlees eet ik echt niet .Vooral nu er weer MKZ is uitgebroken .Het is ook te warm om achter die kachel te staan . Vandaag gaan we weer koken . Surinaamse Andijvie . Aan gepast voor een vegetariër.

Surinaamse Andijvie

Ingrediënten

  • 1 blok tofu
  • 750g andijvie
  • 2 uien
  • 2 teentje knoflook
  • 4 eetlepels ketjap
  • 2 theelepel djahe
  • peper
  • zout
  • olie
Bereiden

Snijd de tofu in kleine reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Maak de andijvie schoon, snijd ze in smalle reepjes, was ze en laat ze even uitlekken. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Verhit in een wok wat olie en bak hierin de tofu mooi bruin. Voeg dan de uien en knoflook toe en bak deze even mee. Doe dan de andijvie erbij en bak dit mee tot de andijvie begint te slinken. Roer dan de ketjap, djahe, beetje peper en zout erdoor. Lekker met rijst of mie .

zondag 5 augustus 2007

Bami met kipkluifjes

Het is eigenlijk te warm om te koken .Maar ja op een gegeven moment krijg je toch honger .We hebben Het Barbeknoeien gecombineerd met bami. Ik had gisteren bij de poelier op de markt een kilo kipkluifjes gehaald .

Bami met kipkluifjes

Ingrediënten

  • 250 gr dikke mie
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 100 gr wortels
  • !/2 Chinese kool
  • 1 zakje bamikruiden
  • Wat taugé
  • 1 rode peper
  • 1 el olie
Voor de kipkluifjes
  • 500 gr kipkluifjes
  • 2 el ketjap manis .
  • 1 tl knoflookpasta
  • 1 tl sambal
  • 1 el olie

Bereiden
Kook de mie zoals is aan gegeven en laat het goed uitlekken .
Pel de ui en snipper hem. Maak de knoflook schoon en snipper het. Snij de Chinese kook doormidden en snipper die ook. Maak de peper schoon Verwijder de zaadlijsten goed .En snij het in kleine ringetjes Doe dit ook met de wortels.
Verhit de olie zodat er damp van afkomt .Doe de ui en knoflook erin en laat ze ongeveer 1 minuut .Doe dan de kool erbij en wok het goed tot het slinkt .Doe dan de wortels erbij en de peper erbij. Wok het ongeveer 5 minuten Draai nu het vuur lager en strooi de kruiden er overheen .Doe de mie erbij en wok het even .Doe als laatste de taugé erbij.

Kipkluifjes
Doe de olie en ketjap in grote kom Roer de knoflook erbij .En de sambal. Roer alles goed door elkaar .Doe ongeveer de helft van kipkluifje in de kom en roer het goed door elkaar. Doe dan de andere helft erbij en roer het nog eens goed door elkaar. Laat het ongeveer 3 uur in de ijskast staan .Roer er af en toe in .Voor dat ze op de BBQ gaan even uitlaten lekken .Op de BBQ regelmatig keren .Na 15 minuten zijn gaar .

Kaas tomaat brood

Vandaag moest er weer brood worden gebakken . Ik had geen zin om met mooie warme weer lang in de keuken te staan .En 2 uur te wachten voor dat een brood is gerezen . Nu in meer dan de helft van de tijd heb ik een heerlijk brood . Met een mix van Appie .Ik heb er alleen nog wat extra kaas en gedroogde tomaten bij gedaan .

Kaas tomaat brood

Ingrediënten

  • 500 gr kaas tomaat mix van Appie
  • 300 ml handwarm water
  • 1 bolletje mozzarella
  • 100 gr zon gedroogte tomaatjes

Bereiden
Snij het bolletje mozzarella in hele kleine blokjes .Snij de zon gedroogte tomaatjes in vieren .Doe de mix in een kom .Doe de mozzarella en tomaatjes erbij en roer met een lepel door de mix .Doe het water erbij en mix ongeveer 10 minuten dat je mooi elastiek deeg krijgt.
Laat het 35 minuten rijzen .
Doe het deeg na de rijs op een bestoven oppervlak en trek het uit tot een rechthoek .Vouw het dan in drieën als een brief .Druk het weer als een rechthoek uit net zo groot als je broodbak blik. Rol het op dat je worst krijgt en doe het dan met de naad naar beneden in het blik Laat het dan weer 30 minuten rijzen .Verwarm de oven vast voor op 200 °C graden .Bak het brood af in 30 minuten

vrijdag 3 augustus 2007

Bloemkool curry met groenteballetjes

Ik was een paar dagen weg .Nu weer thuis kan ik gelukkig weer achter me eigen fornuis koken. Het eten dat je zelf maakt is altijd lekkerder dan waar je bent. Ik was een paar dagen op een seminar voor me werk en al zeg je dat vegetariër bent dan krijg je toch vlees op je bord .Dit gerecht heb ik al een keer gemaakt maar er zat toen ei in .En ook met ontbijt kon ik kiezen of een gekookt ei of kaas .U snapt het al de eieren zitten me tot hier .In plaats van eieren heb ik groenteballetjes erin gedaan

Bloemkool curry met groenteballetjes

Ingredienten
  • 250 gr rijst
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • ½ Kruidenbouillontablet
  • 2 dl volle yoghurt
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 1 schaaltje groente balletjes
Bereiden
Kook de rijst zoals op de pak staat aangegeven .Doe 5 minuten voor het einde wat kruiden erbij.(bieslook, dragon of naar keuze)
Was de bloemkool en verwijder de stronk. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de bloemkoolroosjes, de kerrie en het chilipoeder toe en bak dit enkele minuten mee.
Meng de bloem aan met wat water. Doe 1 dl water met de bouillontablet, de yoghurt en het bloempapje bij de bloemkool en laat dit nog ± 5 minuten zachtjes sudderen tot de bloemkool gaar is. Schep de groente balletjes er door en warm het geheel goed door.
Strooi de gebakken uitjes over de bloemkool.

lekker goedkoop varkensvlees

Een van de redenen dat ik geen vlees eet is hoe ze met beesten omgaan . Van de week was er een op Eén Vandaag een documentaire te zien hoe er met biggen wordt omgesprongen Ik las het al op het internet. Hier een gedeelte van het krantenartikel .
Twee dierenorganisaties doen aangifte bij de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van LNV vanwege een varkenstransport waarbij dieren onder volgens hun erbarmelijke omstandigheden werden vervoerd. De organisaties, Varkens in Nood en Dier en Recht, hebben dat vandaag laten weten. Medewerkers van de twee stichtingen volgden naar eigen zeggen een willekeurig transport met 972 Nederlandse biggen naar Spanje.
Volgens de inspecteurs kregen de dieren tijdens de non-stop rit onderweg geen water of voer en waren de dieren dicht op elkaar gepakt.

Aangekomen op de plaats van bestemming bleken dertien biggen overleden en waren vele andere biggen ernstig verzwakt, aldus de organisaties. Ze hebben foto- en videomateriaal van het transport op internet gezet.
De veehouder in kwestie reageerde woedend en noemt de medewerkers van de stichtingen "dierenbeulen''. "Ik wil eigenlijk ook aangifte tegen hun doen. Er zijn inderdaad dertien dieren dood gegaan, maar wij denken dat komt door het gedrag van de medewerkers. Ze zijn op alle stops onderweg tegen de wagen opgeklommen en hebben hun handen naar binnen gestoken. Dat veroorzaakt ontzettend veel stress.''
Vooral die laatste zin van die veehouder schoot bij mij in het verkeerde keelgat. Ze veroorzaken veel stress.Zoals u gezien heb op Eén Vandaag die beesten liepen over elkaar

Dus blijf allemaal van dat goedkope varkensvlees eten en halen bij de plaatselijke kilo slager dan blijven deze wantoestanden